Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Finlanda ia în considerare reluarea controalelor la graniţă pentru persoanele din statele din Spaţiul Schengen

Finlanda ia în considerare reluarea controalelor la graniţă pentru persoanele din statele din Spaţiul Schengen

Finlanda vrea controale la graniță, în vederea întâlnirii Trump-Putin

Finlanda ia în considerare reluarea controalelor la graniţă pentru persoanele din statele din Spaţiul Schengen, pentru patru zile, în timpul summitului dintre preşedintele american, Donald Trump şi omologul său rus, Vladimir Putin, care va avea loc în data de 16 iulie.

Adina Mutar 0 comentarii

Scopul este împiedicarea accesului persoanelor care ar putea deranja ordinea publică şi securitatea în timpul summitului.

Guvernul va lua decizia finală în cadrul unei întâlniri de vineri. Summitul va avea loc luni, 16 iulie, la Helsinki.

Cele 26 de ţări europene din Spaţiul Schengen au un acord prin care toţi cetăţenii pot circula liber, fără controale la graniţă.

Finlanda a reluat controalele la graniţă în 2008, pe perioada întâlnirii miniştrilor de Externe ai Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare din Europa.

Mai multe proteste au fost planificate în perioada vizitei celor doi preşedinţi în Helsinki. Cel mai mare protest va avea loc duminică şi va avea ca temă principală dezescaladarea conflictelor, NATO, democrația.

Kremlinul a denunţat marţi NATO drept un „produs al Războiului Rece” al cărui scop este confruntarea cu Rusia şi a dat asigurări că nu vrea să se amestece în summitul Alianţei Nord-Atlantice de la Bruxelles.

„Tot ceea ce face NATO pe termen lung - să avanseze către frontierele noastre, să-şi dezvolte infrastructura militară către frontierele noastre - confirmă de fiecare dată esenţa acestei alianţe”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Liderii statelor membre NATO participă la acest summit cu Donald Trump miercuri şi joi, aşteptându-se la presiuni din partea liderului de la Casa Albă, care le cere să preia din povara financiară a Alianţei.

Comentarii

loading...