15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalFiul cel mare al lui Jamal Khashoggi a părăsit Arabia Saudită

Fiul cel mare al lui Jamal Khashoggi a părăsit Arabia Saudită

Salah bin Jamal Khashoggi, care are atât cetăţenie americană cât şi saudită, nu a putut anterior să părăsească Arabia Saudită după ce paşaportul său a fost restricţionat de autorităţi în urmă cu câteva luni.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că secretarul de stat Mike Pompeo a cerut eliberarea paşaportului lui Khashoggi, iar purtătorul de cuvânt al adjunctului, Robert Palladino, a declarat că SUA este “mulţumită” că tânărului i s-a permis să părăsească ţara.

Salah Khashoggi este cel mai mare fiu al cronicarului The Washington Post, oficialii saudiţi recunosc că a fost ucis într-o crimă premeditată, executată de o echipă de bărbaţi cu legături strânse cu prinţul moştenitor Mohammed bin Salman.

Iniţial, Arabia Saudită a negat toate cunoştinţele despre dispariţia lui Khashoggi în consulatul său din Istanbul.

Oficialii saudiţi au anunţat mai târziu că au identificat 18 bărbaţi implicaţi în operaţiune, după care Departamentul de Stat a anunţat că au fost îngheţate vizele pentru 21 de cetăţeni saudiţi.

Joi, Palladino a declarat că celelalte trei persoane vizate de SUA au aparţinut serviciilor de informaţii din Arabia Saudită, curţii regale şi unui minister al guvernului.

Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Josep Borrell insistă pentru ca țările UE să ajute Ucraina cu sisteme antirachetă

Ţările Uniunii Europene trebuie să îşi trimită sistemele antirachetă pentru a consolida apărarea antiaeriană a Ucrainei, ale cărei oraşe sunt supuse atacurilor Rusiei, a...

Poşta Română a finalizat distribuirea pensiilor până pe 15 aprilie

Compania Naţională "Poşta Română" a finalizat distribuirea pensiilor până pe data 15 aprilie, conform calendarului asumat, a anunţat, joi, operatorul poştal naţional. Distribuirea drepturilor sociale...
Ultima oră
Pe aceeași temă