Flota Rusiei va primi în dotare rachete hipersonice și drone nucleare, anunță președintele Putin

Flota Rusiei va primi în dotare rachete hipersonice și drone nucleare, anunță președintele Putin

Forțele Navale ale Rusiei vor primi în dotare rachete nucleare hipersonice și drone nucleare lansate din submarine, a anunțat președintele Vladimir Putin.

Mihai Diac 0 comentarii

Atât rachetele nucleare hipersonice (de peste cinci ori mai rapide decât viteza sunetului) cât și dronele nucleare ce pot fi transportate și lansate din submarine sunt în faza finală de testare, au anunțat responsabili militari ruși, citați de agențiile internaționale de presă.

"Folosirea generalizată a tehnologiilor digitale avansate care nu au egal în lume, inclusiv de sisteme de atac hipersonice şi de drone submarine, va oferi Forțelor Navale avantaje unice şi îi vor creşte capacităţile de luptă", a declarat președintele Vladimir Putin.

Anterior, la o ceremonie desfășurată la șantierul naval Kerci din peninsula Crimeea, președintele Putin declarase că "în ultimii opt ani, Forțele Navale au primit peste 200 de nave, corvete şi vase de diferite alte tipuri. Trebuie să respectăm în mod constant programul național de înzestrare cu armament, astfel încât până în anul 2027 mai mult de 70 la sută din navele Forțelor Navale ale Rusiei să fie noi".

La șantierul naval din Crimeea, liderul de la Kremlin a asistat la lansarea programului de construire a două nave de desant trupe. Ținând cont de faptul că ele se construiesc în Crimeea, se poate presupune că aceste două nave sunt destinate Flotei Mării Negre.

Comentarii

loading...