5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInternaționalFocarul de Ebola din RD Congo a provocat 100 de decese probabile

Focarul de Ebola din RD Congo a provocat 100 de decese probabile

În ultimul său buletin oficial din 22 septembrie, Ministerul Sănătăţii a informat că au fost raportate 149 cazuri de Ebola (118 confirmate şi 31 probabile) în 11 centre sanitare din aceste două provincii.

În total 40 de persoane au reuşit să depăşească boala cu ajutorul medicamentelor şi tratamentului rVSV-ZEBOV, cu caracter experimental, cu care au fost deja vaccinate 11.417 persoane.

Ministerul Sănătăţii informează totodată că duminică a fost suspendată asistenţa medicală din oraşul Beni, din provincia Kivu de Nord, unde s-au înregistrat 33 cazuri de Ebola şi 24 decese probabile, în urma atacurilor rebelilor ugandezi.

Autorităţile au avertizat că un pacient aflat în tratament la un spital din Beni a fugit, înainte de a putea fi transferat într-un centru de îngrijire, într-o zonă fără acces medical din apropiere de Kalunguta. Pacientul este căutat pentru a împiedica extinderea bolii în această zonă unde personalul medical nu are acces.

Virusul se transmite prin contact direct cu sângele sau cu fluidele corporale şi este mai virulent cu cât procesul este mai avansat, putând atinge o rată de mortalitate de 90 %.

Cea mai gravă epidemie de Ebola cunoscută în lume a fost declarată în martie în 2014, cu primele cazuri datând din decembrie 2013 în Guineea Conakry, de unde s-a extins repede în Sierra Leone şi Liberia.

OMS a declarat sfârşitul epidemiei în ianuarie 2016, după înregistrarea a 11.300 decese şi peste 28.500 de cazuri, deşi agenţia ONU a admis că cifrele ar putea fi mai mari.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă