23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalForţele de securitate egiptene au dejucat un atac cu bombă care viza...

Forţele de securitate egiptene au dejucat un atac cu bombă care viza o biserică

Un atentat sinucigaş îndreptat împotriva unei biserici creştine copte la nord de Cairo a fost dejucat sâmbătă de forţele de securitate egiptene, au anunţat mass-media din Egipt, informează AFP şi dpa.

Forţele de securitate au împiedicat un atac împotriva bisericii dedicate Fecioarei Maria din Mostorod, în regiunea Shubra el-Kheima, situată la nord de Cairo.

Prezenţa forţelor de securitate l-a determinat pe presupusul atacator să-şi detoneze încărcătura explozivă pe un pod, la 200 de metri de biserică, au precizat sursele securitare. Atacatorul sinucigaş a fost ucis, însă mass-media de stat nu au evocat existenţa unor victime.

Copţii, cea mai mare comunitate creştină din Orientul Mijlociu (OM), au fost ţinta unei serii de atentate care au ucis peste 100 de persoane din 2016 până în prezent. Imensa majoritate a acestor atacuri au fost revendicate de jihadişti din cadrul grupării Stat Islamic (SI).

Copţii ortodocşi egipteni reprezintă în jur de 10 la sută dintr-o populaţie de 97 de milioane de locuitori. Ei se declară victime ale discriminărilor din partea autorităţilor şi majorităţii musulmane.

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă