12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalFost director NSA, William Binney, dezvăluie opinia sa: nu a existat hacking...

Fost director NSA, William Binney, dezvăluie opinia sa: nu a existat hacking rusesc

 

 

Într-o conferință de presă pe internet cu Bill Binney, joi, 23 iulie, veteranul NSA a transmis lumii că nu a existat niciun atac rusesc.

 

Există în fapt o modalitate de a ști și de a dovedi apoi că povestea “Russiagate” a alegerilor din 2016 – o poveste care a dus la urmăriri penale federale masive, escaladarea tensiunilor internaționale, paralizia națională și un proces de destituire prezidențială – a fost complet falsă?

William Binney, un veteran de treizeci de ani al Agenției Naționale de Securitate și fostul director tehnic al acesteia, acuză suprimarea continuă de către agențiile de informații britanice și omologii lor americani a dovezilor sale care infirmă întreaga poveste “Russiagate”. “Putem dovedi că toate datele publicate de Wikileaks de la DNC, care au fost descărcate pe 23 și 25 mai, precum și pe 26 august 2016; toate acestea transportau semnăturile de a fi descărcate de pe un stick sau de pe un CD-ROM și transportate fizic”, spune Binney. “Deci, putem dovedi acest lucru într-o instanță de judecată. De fapt, le-am depus în declarațiile sub jurământ pe care le-am dat în cazul Roger Stone și, de asemenea, în cazul Generalului Flynn. Și judecătorii nu au acceptat ca mărturia mea să intre (n.r. ca probă). Am fost puternic presat să găsesc ceva (n.r. referitor la Rusia) legat de alegerile din 2016, și ce se încearcă să se facă și în alegerile din 2020”, a declarat Binney.

Roger Stone, vorbind cu Sean Hannity la Fox TV în 13 iulie, în urma comutării pedepsei sale cu închisoarea de către președintele Donald Trump, a declarat: “Aș fi putut dovedi la proces, folosind dovezi medico-legale și mărturii de experți de la colegi ca Bill Binney, fost expert pe contrainformații la NSA… că nimeni nu a spart DNC, că nu a existat nici un hack online a DNC … Dar nu mi s-a permis să prezint acea apărare, pentru că judecătorul Jackson nu mi-a permis asta.”

Binney, a cărui lucrare a fost prezentată în documentare precum ,, Statele Unite ale Secretelor” ale PBS Frontline și filmul A Good American, a fost proiectantul sistemului de securitate ThinThread, care ar fi putut împiedica atacul din 11 septembrie asupra World Trade Center, dacă el și asociații săi nu ar fi fost împiedicați în mod deliberat să-l implementeze. “Dar problema a fost, de asemenea, că a fost un sistem care ar fi descoperit toate activitățile criminale ale angajaților noștri guvernamentali și agențiile noastre secrete de informații, precum și altele din lume, de asemenea”, a spus Binney. În schimb, capabilitățile”supravegherii universale” pe care el personal le-a conceput pentru a proteja americanii de un atac terorist au fost desfășurate după 9 / 11 pentru a monitoriza ilegal practic fiecare cetățean al Statelor Unite care avea în posesia sa orice tip de dispozitiv electronic.

 

Binney a fost un specialist pe Rusia și a lucrat în partea de operațiuni de informații, începând ca analist și terminând ca director tehnic înainte de a deveni director tehnic al lumii geopolitice. În 1990, el a co-fondat o unitate de automatizare a semnalelor de informații cu șeful de cercetare NSA Dr. John Taggart. Cariera NSA a lui Binney a culminat ca Technical Leader pentru intelligence în 2001. El are expertiză în analiza informațiilor, analiza traficului, analiza sistemelor, managementul cunoștințelor și matematică (inclusiv teoria setului, teoria numerelor și probabilitatea).

După ce s-a retras din NSA, el a fondat, împreună cu colegul său avertizor de integritate NSA J. Kirk Wiebe, Entity Mapping, LLC, o agenție privată de informații pentru a-și comercializa programul de analiză către agențiile guvernamentale.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă