Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: Washington Examiner

FOTO: Washington Examiner

Fosta consilieră a lui Donald Trump, audiată în Congres

Democraţii au anunţat marţi convocarea în Congres a unei foste foarte apropiate consiliere a lui Donald Trump, Hope Hicks, pe care o consideră un martor important în ancheta lor vizându-l pe preşedintele Trump, potrivit AFP.

Rl online 0 comentarii

Acesta este suspectat de către aleşii democraţi de 'obstrucţionarea justiţiei' şi de 'alte abuzuri de putere'.

Un nou efect al amplei anchetei desfăşurate de procurorul special Robert Mueller cu privire la rolul Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016: Hope Hicks trebuie să transmită până în 4 iunie şi să se prezinte la o audiere publică la 19 iunie în faţa Comisiei juridice din Camera Reprezentanţilor.

O altă fostă angajată a Casei Albe, Annie Donaldson, a fost somată să se prezinte în Congres, democraţii cerând ca ea să fie audiată la 24 iunie. Ea a fost şefa de cabinet a ex-consilierului juridic al Casei Albe, Don McGahn, care nu s-a prezentat marţi dimineaţă la Comisia juridică a Camerei Reprezentanţilor - la ordinul guvernului - după ce democraţii îl convocaseră pentru audiere.

Datorită faptului că dispun de majoritate în Camera Reprezentanţilor, democraţii au puterea de a face astfel de convocări în cadrul anchetei lor parlamentare.

Acestea sunt 'legate de anchetele în curs cu privire la obstrucţionarea justiţiei, corupţie şi alte abuzuri de putere comise de preşedintele Trump, de asociaţii săi şi de membrii administraţiei sale', explică democraţii, care controlează comisia.

'Versiunea prescurtată a raportului procurorului special Robert Mueller relevă fapte grave şi obstrucţionarea justiţiei comise de preşedintele Trump', menţionează ei într-un comunicat.

Ei vor deci să-i audieze pe aceşti 'doi martori cruciali care au lucrat îndeaproape cu preşedintele', a precizat democratul Jerry Nadler, şeful comisiei respective.

Făcând parte o lungă perioadă de timp din cercul de apropiaţi al lui Donald Trump, Hope Hicks s-a alăturat de îndată echipei de campanie a magnatului imobiliar, după care a fost numită director de comunicare al Casei Albe. Ea şi-a anunţat demisia în martie 2018, aminteşte AFP.

Comentarii

loading...