14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalFostul preşedinte al federaţiei americane de gimnastică, acuzat de indiferenţă

Fostul preşedinte al federaţiei americane de gimnastică, acuzat de indiferenţă

În timpul unei audieri în faţa unei comisii a Senatului SUA, Ronda Faehn, fostă vicepreşedintă a USA Gymnastics, a declarat că în iunie 2015 l-a prevenit pe Steve Penny de existenţa unor mărturii ale gimnastelor care s-au simţit rău şi inconfortabil după îngrijirile acordate de medicul Nassar.

Faehn a precizat că antrenorul unei gimnaste i-a povestit o experienţă incomodă cu Nassar, care a masat-o în zona inghinală, în apropierea vaginului, deşi ea trebuia să primească îngrijiri pentru o accidentare la genunchi.

După ce l-a avertizat de mai multe cazuri similare, Ronda Faehn a declarat că Steve Penny i-a cerut ”să nu spună nimic şi să nu facă nimic, că el se va ocupa de tot”. ”El mi-a spus că va împărtăşi aceste nelinişti autorităţilor competente, iar eu am crezut că se referă la poliţie”, a mai spus Faehn.

Steve Penny a fost nevoit să demisioneze în martie 2017, mai ales din cauza afacerii Nassar, cea mai gravă din istoria sportului american. Prezent în faţa comisiei senatoriale, Penny a refuzat să răspundă invocând amendamentul 5 din Constituţie care îi dă dreptul unei persoane să nu depună mărturie împotriva ei înşişi. Audierea Rondei Faehn, demisă în luna mai, a fost urmată de cele ale unor gimnaste agresate sexual de Nassar.

La începutul anului, Nassar a fost condamnat la 175 de ani de închisoare pentru agresarea a peste 265 de victime, majoritatea minore, timp de 20 de ani. Printre victime se numără campioanele olimpice Aly Raisman, Simone Biles, Gabby Douglas şi McKayla Maroney.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...
Ultima oră
Pe aceeași temă