5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInternaționalFostul președinte georgian Mihail Saakașvili, arestat la Kiev, a intrat în greva...

Fostul președinte georgian Mihail Saakașvili, arestat la Kiev, a intrat în greva foamei

Serviciile de securitate ucrainene au anunțat vineri că au reușit să-l aresteze din nou pe fostul președinte georgian, după ce marți acesta scăpase din mâinile polițiștilor veniți să-l aresteze.

Procurorul general al Ucrainei, Iuri Luțenko, a afirmat că opozantul în vârstă de 49 de ani, care denunță corupția puterii ucrainene, este acuzat că a vrut să preia puterea prin forță în timpul recentelor manifestații de la Kiev, cu susținerea Rusiei.

„Saakașvili a anunțat că intră în greva foamei pe termen nelimitat”, a scris pe Facebook jurnalistul și aliatul fostului președinte, Vladimir Fedorin, scrie Agerpres, citând AFP și Xinhua.

Avocatul său a făcut declarații pentru Interfax-Ucraina și a afirmat că Saakașvili neagă „acuzațiile false” formulate împotriva lui.

Într-o transmisiune video live pe pagina sa de Facebook, Saakașvili a arătat sute de susținători care strigau „rușine” în fața clădirii în care acesta se află în detenție.

(Foto: Birou Presă Președinție Ucraina)

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă