11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalFostul președinte georgian Mihail Saakașvili, arestat la Kiev, a intrat în greva...

Fostul președinte georgian Mihail Saakașvili, arestat la Kiev, a intrat în greva foamei

Serviciile de securitate ucrainene au anunțat vineri că au reușit să-l aresteze din nou pe fostul președinte georgian, după ce marți acesta scăpase din mâinile polițiștilor veniți să-l aresteze.

Procurorul general al Ucrainei, Iuri Luțenko, a afirmat că opozantul în vârstă de 49 de ani, care denunță corupția puterii ucrainene, este acuzat că a vrut să preia puterea prin forță în timpul recentelor manifestații de la Kiev, cu susținerea Rusiei.

„Saakașvili a anunțat că intră în greva foamei pe termen nelimitat”, a scris pe Facebook jurnalistul și aliatul fostului președinte, Vladimir Fedorin, scrie Agerpres, citând AFP și Xinhua.

Avocatul său a făcut declarații pentru Interfax-Ucraina și a afirmat că Saakașvili neagă „acuzațiile false” formulate împotriva lui.

Într-o transmisiune video live pe pagina sa de Facebook, Saakașvili a arătat sute de susținători care strigau „rușine” în fața clădirii în care acesta se află în detenție.

(Foto: Birou Presă Președinție Ucraina)

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă