9.9 C
București
sâmbătă, 16 martie 2024
AcasăInternaționalFOTO Acuzarea democraților provoacă somnul Gărzii Naționale - New York Times publică...

FOTO Acuzarea democraților provoacă somnul Gărzii Naționale – New York Times publică imaginile

Casa s-a hotărât să-l acuze miercuri pe președintele Trump pentru a doua oară istoric, planificând un vot după-amiaza pentru a-l acuza la doar o săptămână după ce a incitat o mulțime de loialiști să asalteze Capitolul și să oprească Congresul să-l afirme pe președintele ales Joseph R Victoria lui Biden Jr. la alegerile din noiembrie. Își începe articolul New York Times, care apoi a distribuit pe Twitter un mesaj ironic însoțit de o imagine cu militarii Gărzii Naționale dormind în Capitoliu.

Mesajul The New York Times : ,, Aceștia sunt membrii Gărzii Naționale în Capitoliu, miercuri, în timp ce Casa e pregătește să-l acuze pe Președintele Trump pentru a doua oară.

Pentagonul spune că 15.000 de militari vor fi în Washington în pregătirea inaugurării președintelui ales Joe Biden.”

 

Întorcându-se la un Capitoliu puternic fortificat, protejat de mii de Gărzi Naționale, parlamentarii au început ceea ce se aștepta să fie o dezbatere de o zi cu privire la un articol de punere sub acuzare care îl acuză pe președinte de „incitare la o insurecție” care a dus la furia susținătorilor săi.

Votul de după dezbatere este de așteptat să treacă, cu un număr mic, dar semnificativ de republicani care se alătură democraților pentru a-l acuza pe Trump pentru a doua oară, făcându-l primul președinte care este acuzat de două ori.

“Dezbatem această măsură istorică la locul crimei și nu am fi aici dacă nu ar fi fost președintele Statelor Unite “, a declarat reprezentantul Jim McGovern, democrat din Massachusetts și președintele Comitetului pentru reguli, a deschis dezbaterea.

McGovern a povestit că a privit în ochii unora dintre invadatorii Capitolului și a văzut „răul”. „Acesta nu a fost un protest, a fost o insurecție bine organizată împotriva țării noastre, organizată de Donald Trump”, a spus el.

După ani de zile în care a stat monolitic alături de domnul Trump, republicanii s-au fracturat în urma votului. Senatorul Mitch McConnell din Kentucky, liderul republican, a îmbrățișat efortul ca un mijloc de a-l elimina pe domnul Trump de la partid, potrivit oamenilor cu care acesta a vorbit, iar cel puțin cinci republicani din Cameră au planificat să voteze pentru a-l acuza.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Un bărbat a fost prins drogat și cu permisul suspendat pe A3

Un bărbat depistat pozitiv la controlul antidrog şi cu permisul de conducere suspendat a fost oprit, sâmbătă, de poliţiştii Biroului de Poliţie Autostrăzi A3,...

Un vas cu ajutor umanitar pentru Fâșia Gaza este gata să plece din Cipru

Al doilea vas cu ajutor umanitar pentru Fâşia Gaza este pregătit pentru o plecare iminentă din Cipru, după ce vineri în enclava palestiniană au...

Un atac cu rachete balistice rusești a lovit Odesa, ucigând 20 de persoane

Un atac cu rachete balistice rusești a lovit vineri o zonă rezidențială din orașul ucrainean Odesa, port la Marea Neagră, ucigând cel puțin 20...
Ultima oră
Pe aceeași temă