10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalFOTO VIDEO Întâlnire istorică între Donald Trump și Kim Jong Un

FOTO VIDEO Întâlnire istorică între Donald Trump și Kim Jong Un

UPDATE: Preşedintele american, Donald Trump, l-a lăudat pe liderul nord-coreean Kim Jong Un după întâlnirea lor de marţi, numindu-l “un om foarte
talentat” care “îşi iubeşte foarte ţara foarte mult”, transmite dpa. 

Preşedintele american Donald Trump s-a arătat optimist în legătură cu capacitatea sa de a-l convinge pe liderul de la Phenian să renunțe la armamentul nuclear.

”Vom soluţiona o mare problemă” şi ”o mare dilemă”, a a declarat Trump marţi, în deschiderea discuţiilor alături de delegaţiile ambilor lideri. Şeful statului american a evocat realizarea unui ”enorm succes” împreună cu liderul nord-coreean şi a spus că ”acesta va fi un succes. Se va face”.

Apoi, cei doi lideri s-au întâlnit în cadrul unei reuniuni lărgite, cu membri ai delegaţiilor  lor. Trump a fost flancat de secretarul Casei Albe, John Kelly, secretarul de Stat Mike Pompeo şi consilierul pe probleme de securitate naţională, John Bolton.

Preşedintele Donald Trump a preconizat că va avea o ”relaţie grozavă” cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, în prima lor întâlnire faţă în faţă.  ”Vom avea o discuţie formidabilă şi o relaţie grozavă”, a spus el.

”Nu a fost uşor să ne aflăm aici”, a declarat Kim, au ”existat obstacole, dar le-am depăşit pentru ca să să fim aici”.

Cei doi şi-au strâns mâinile şi au pozat în faţa unui rând de steaguri americane şi nord-coreene.

Trump l-a condus apoi pe Kim pe un culoar, unde au schimbat câteva vorbe.

Aceasta este prima reuniune din istorie între un preşedinte american în funcţie şi un lider nord-coreean. Cei doi s-au întâlnit pe Insula Sentosa, locul acestui summit fără precedent, vizând să pună capăt unei crize cu privire la arsenalul nuclear nord-coreean.

ated Press.

Trump şi-a apărat decizia de a se întâlni cu Kim. El a scris pe Twitter că Phenianul a eliberat trei deţinuţi şi că testele balistice au fost oprite.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă