4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalFranța a intrat în valul al patrulea al pandemiei de Covid-19

Franța a intrat în valul al patrulea al pandemiei de Covid-19

Franța a intrat în cel de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus, așteptându-se o explozie a numărului de cazuri noi de infectare, varianta Delta fiind prezentă la majoritatea pacienților. Guvernul a anunțat că va impune restricţii privind permisele de sănătate, iar președintele a făcut apel către cetățeni să se vaccineze în număr cât mai mare, căci doar așa s-ar putea ajunge la normalitatea pe care și-o doresc toți.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal, a declarat că țara a înregistrat o creştere bruscă a ratei de incidenţă, varianta Delta fiind prezentă în 80% dintre cazurile de infectare cu Covid-19.

„Am intrat într-un al patrulea val al virusului. Dinamica pandemiei este extrem de puternică. Vedem un val mai rapid, o pantă mai abruptă decât toate precedentele”., a spus Gabriel Attal.

De asemenea, Attal a precizat că guvernul va lua toate măsurile necesare pentru a ține sub control acest val, care se răspândește într-un ritm alert, dorind să evite un dezastru epidemiologic. Astfel, vaccinarea rămâne una dintre modalitățile definite de a stopa răspândirea activă a virusului şi de a preveni mutarea acestuia.

În ultimele zile, Franța a înregistrat peste 10.000 de cazuri noi de infectare cu Covid-19. Potrivit ultimul bilanț raportat, luni s-au înregistrat 4.151 cazuri noi şi 20 de decese.

Peste 10.000 de persoane au ieșit în stradă să protesteze împotriva măsurilor adoptate de autorități, privind vaccinarea obligatorie a lucrătorilor din domeniul sănătăţii, dar și pentru restricțiile de intrare în locuri publice. De miercuri va intra în vigoare prima fază a permisului de sănătate, care va consta în dovada digitală a vaccinării sau a unui rezultat negativ PCR/antigen.

 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă