12.7 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Franța a intrat în valul al patrulea al pandemiei de Covid-19

Franța a intrat în cel de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus, așteptându-se o explozie a numărului de cazuri noi de infectare, varianta Delta fiind prezentă la majoritatea pacienților. Guvernul a anunțat că va impune restricţii privind permisele de sănătate, iar președintele a făcut apel către cetățeni să se vaccineze în număr cât mai mare, căci doar așa s-ar putea ajunge la normalitatea pe care și-o doresc toți.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal, a declarat că țara a înregistrat o creştere bruscă a ratei de incidenţă, varianta Delta fiind prezentă în 80% dintre cazurile de infectare cu Covid-19.

„Am intrat într-un al patrulea val al virusului. Dinamica pandemiei este extrem de puternică. Vedem un val mai rapid, o pantă mai abruptă decât toate precedentele”., a spus Gabriel Attal.

De asemenea, Attal a precizat că guvernul va lua toate măsurile necesare pentru a ține sub control acest val, care se răspândește într-un ritm alert, dorind să evite un dezastru epidemiologic. Astfel, vaccinarea rămâne una dintre modalitățile definite de a stopa răspândirea activă a virusului şi de a preveni mutarea acestuia.

În ultimele zile, Franța a înregistrat peste 10.000 de cazuri noi de infectare cu Covid-19. Potrivit ultimul bilanț raportat, luni s-au înregistrat 4.151 cazuri noi şi 20 de decese.

Peste 10.000 de persoane au ieșit în stradă să protesteze împotriva măsurilor adoptate de autorități, privind vaccinarea obligatorie a lucrătorilor din domeniul sănătăţii, dar și pentru restricțiile de intrare în locuri publice. De miercuri va intra în vigoare prima fază a permisului de sănătate, care va consta în dovada digitală a vaccinării sau a unui rezultat negativ PCR/antigen.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă