Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Franța anunță că începând cu 2 iunie va ridica multe dintre restricțiile impuse populației

Franța anunță că începând cu 2 iunie va ridica multe dintre restricțiile impuse populației

Guvernul francez a anunţat joi ridicarea, începând cu 2 iunie, a unei mari părţi a restricţiilor impuse populaţiei pe fondul diminuării propagării noului coronavirus şi a pledat pentru redeschiderea, de pe 15 iunie, a frontierelor interne ale UE.

Rl online 0 comentarii

"Libertatea va deveni în sfârşit regula şi interdicţia va constitui excepţia", a declarat prim-ministrul Edouard Philippe, anunţând a doua fază a planului de ieşire din izolare a ţării.

Prima dintre aceste libertăţi, cea de a circula, întrucât deplasările erau limitate la o rază de 100 km, în vigoare de pe 11 mai, va fi ridicată.

Barurile, cafenelele şi restaurantele, închise de la jumătatea lui martie, vor putea redeschide şi ele, dar în anumite condiţii.

De exemplu, există obligaţia ca la o masă să se aşeze maximum zece persoane, între mese trebuie să existe o distanţă minimă de un metru, iar personalul trebuie să poarte măşti, ca de altfel şi clienţii, atunci când se deplasează.

În Paris şi în regiunea sa, numai terasele acestor unităţi de alimentaţie publică vor putea fi redeschise. În baruri, va fi interzis ca clienţii să consume băuturi în picioare.

Pe 2 iunie, muzeele şi monumentele vor fi redeschise pe întreg teritoriul, inclusiv la Paris. Portul măştii va fi obligatoriu.

În spaţiul public, adunările vor fi limitate la maximum zece persoane.

"Virusul este încă prezent în diverse grade pe întreg teritoriul. Viteza sa de propagare este în acest stadiu sub control", şi-a exprimat satisfacţia prim-ministrul, care a făcut însă apel la francezi să continue să dea dovadă de prudenţă şi responsabilitate.

Pe 22 iunie, aceste măsuri vor fi reevaluate pentru a treia fază de ieşire din izolare.

Prim-ministrul s-a declarat, de asemenea, favorabil, redeschiderii frontierelor interne ale UE începând cu 15 iunie, fără măsuri de carantină pentru călători.

"Vom aplica reciprocitatea" dacă vreodată anumite ţări impun carantina cetăţenilor francezi, a avertizat el totuşi.

În ceea ce priveşte frontierele externe ale Europei, urmează a fi luată o decizie colectivă, după 15 iunie.

Aeroportul parizian Orly, închis de pe 31 martie, va relua zborurile comerciale de pe 26 iunie.

În context, prim-ministrul Edouard Philippe a declarat că aplicaţia pentru trasarea contacţilor bolnavilor de coronavirus va fi disponibilă de la 2 iunie. Aşa-numită aplicaţie "StopCovid" a fost aprobată miercuri seară de camera inferioară a parlamentului francez.

Comentarii

loading...