Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

Franţa: Marine Le Pen optimistă la victoria ”naţiunilor europene” în 2019

Lidera extremei drepte franceze, Marine Le Pen, consideră posibilă victoria partidelor naţional-populiste în alegerile europene de anul viitor, într-o declaraţie făcută cu ocazia unei reuniuni a militanţilor formaţiunii sale, Adunarea Naţională, marţi, la Nisa, potrivit AFP.

Rl online 0 comentarii

'Perspectiva obţinerii unei majorităţi pentru a schimba Europa nu este atât de puţin probabilă. Depinde de noi să construim această victorie istorică', a declarat preşedinta Adunării Naţionale (noua denumire a Frontului Naţional) în faţa mai multor sute de militanţi, în marea majoritate provenind din partidul său, reuniţi la Palatul Congresului din Nisa, pe Riviera franceză.

Nisa 'ne trimite înapoi la zeiţa greacă Nike, zeiţa victoriei. Vreau să văd în aceasta un angajament şi un semn bun. Deci, să trăim într-o Europă a naţiunilor europene!', a adăugat fosta candidată la prezidenţiale pentru care ieşirea Franţei din UE nu mai este o prioritate.

Marine Le Pen, care a angajat partidul său într-o nouă strategie de alianţe, doreşte ca în Franţa 'să realizeze un scor cât mai ridicat posibil cu o listă deschisă' la 'toate curentele suverane naţionale'.

Ea a exprimat de asemenea dorinţa de a construi în Europa 'alianţe cu alte mişcări europene', în special în cadrul grupului Europa Naţiunilor şi a Libertăţii (ENL), în Parlamentul European, de care aparţine şi Adunarea Naţională.

'Credem că nu vom putea schimba Europa numai pe calea Palatului Elysee. Putem schimba Europa (pornind de la) Europa', a apreciat Marine Le Pen.

Denunţând o 'Uniune antieuropeană', care 'nu serveşte ideea Europei, ci lucrează la distrugerea sa prin diluare şi scufundare', ea a denunţat 'această nebunie migratoare care este pe cale să scufunde Europa' şi a deplâns faptul că 'cu cât Uniunea Europeană are mai multă putere, cu atât mai puţine state o au'.

Ea a apărat, ca şi mai mulţi reprezentanţi ai partidelor invitate, 'moştenirea eleno-creştină' a Europei pe care o 'agităm cu mândrie' şi 'valorile uneia dintre cele mai strălucite civilizaţii ale omenirii'.

Marine Le Pen, deputată de Pas-de-Calais (nord), l-a criticat şi pe preşedintele Emmanuel Macron, care - potrivit ei - consideră că 'rădăcinile' Europei 'sunt moarte' şi 'îşi reiterează ideea că nu există o cultură franceză', ci o 'lume nomadă'.

Comentarii

loading...