15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalFranţa: O altă noapte de violenţe într-o zonă sensibilă din Toulouse

Franţa: O altă noapte de violenţe într-o zonă sensibilă din Toulouse

Potrivit autorităţilor locale, 18 persoane au fost reţinute în cursul nopţii de luni spre marţi după ciocniri între tineri şi forţe de ordine în cartierul Grand Mirail, unde locuiesc circa 40.000 de oameni, într-o zonă considerată “de securitate prioritară”. Aici au trăit Mohamed Merah, radicalul care a ucis şapte oameni, între care trei copii evrei, în martie 2012 la Toulouse şi Montauban, “fratele” său vitreg Sabri Essid, precum şi Fabien Clain, cel care a revendicat într-o înregistrare audio atentatele de la Paris din noiembrie 2015, soldate cu 130 de morţi.

Violenţele au izbucnit duminică, după ce s-a zvonit că gardienii de la închisoarea de la Seysses, la sud de Toulouse, ar fi responsabili de moartea, în ajun, a unui deţinut originar din cartier. Poliţia a afirmat că acesta s-a sinucis, fapt confirmat de autopsie, dar a fost lansată o anchetă judiciară pentru a stabili cauzele morţii.

Tensiunile au crescut după ce poliţia a reţinut o femeie care purta un văl şi a refuzat să fie verificată. Aceasta a rămas în arest pentru “rebeliune, ultraj şi violenţe asupra unei persoane cu autoritate publică”, a precizat comisarul local Arnaud Bavois.

Peste 100 de poliţişti au fost mobilizaţi pentru a restabili ordinea duminică. Luni, forţele de ordine “au procedat la 18 arestări pentru violenţe, distrugerea de bunuri prin incendiere şi ultraj”, conform autorităţilor locale.

După ce duminică noaptea au fost incendiate circa 10 vehicule, noaptea următoare au ars circa 20 autoturisme şi mai multe containere de gunoi, a indicat o sursă din poliţie, potrivit căreia situaţia s-a calmat în jurul orei 01.20.

Cele mai citite

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...
Ultima oră
Pe aceeași temă