10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalFranţa: O anchetă a găsit arme şi o scrisoare de credinţă faţă...

Franţa: O anchetă a găsit arme şi o scrisoare de credinţă faţă de Statul Islamic

Scrisoarea de credinţă către SI a fost găsită în posesia unui bărbat care nu se afla în închisoare. Această scrisoare ar fi fost redactată de către unul dintre cei doi deţinuţi.

Cei trei indivizi au fost inculpaţi vineri pentru ”asociere a răufăcătorilor cu scop terorist criminal”. Ţinta precisă a proiectului de atentat nu a fost determinată.

Conform surselor respective, unul dintre cei doi deţinuţi este Zakaria Chedili (31 de ani), condamnat în ianuarie 2016 la şase ani de închisoare pentru participarea alături de jihadişti timp de şase luni, în 2014, la luptele din Siria.

Potrivit cotidianului Le Parisien, creierul grupului este un alt deţinut, un bărbat în vârstă de 27 de ani convertit la islam şi condamnat pentru ”apologia terorismului”.

Cel de-al treilea inculpat, în vârstă de 42 de ani, a ieşit din închisoare la începutul acestui an, conform publicaţiei citate.

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

VIDEO. Cătălin Cîrstoiu: “Îmi pare rău că nu l-am ascultat pe Traian Băsescu”

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD - PNL la Primăria Capitalei, a vorbit, înt-o conferință de presă, despre expunerea publică ce i-a adus "mult rău"...
Ultima oră
Pe aceeași temă