Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Franţa: O anchetă a găsit arme şi o scrisoare de credinţă faţă de Statul Islamic

Franţa: O anchetă a găsit arme şi o scrisoare de credinţă faţă de Statul Islamic

O anchetă antiteroristă privind trei bărbaţi în Franţa a descoperit mai multe arme şi o scrisoare de credinţă către organizaţia jihadistă Statul Islamic (SI), ne spune AFP.

Lorand Stoica 0 comentarii

Scrisoarea de credinţă către SI a fost găsită în posesia unui bărbat care nu se afla în închisoare. Această scrisoare ar fi fost redactată de către unul dintre cei doi deţinuţi.

Cei trei indivizi au fost inculpaţi vineri pentru ''asociere a răufăcătorilor cu scop terorist criminal''. Ţinta precisă a proiectului de atentat nu a fost determinată.

Conform surselor respective, unul dintre cei doi deţinuţi este Zakaria Chedili (31 de ani), condamnat în ianuarie 2016 la şase ani de închisoare pentru participarea alături de jihadişti timp de şase luni, în 2014, la luptele din Siria.

Potrivit cotidianului Le Parisien, creierul grupului este un alt deţinut, un bărbat în vârstă de 27 de ani convertit la islam şi condamnat pentru ''apologia terorismului''.

Cel de-al treilea inculpat, în vârstă de 42 de ani, a ieşit din închisoare la începutul acestui an, conform publicaţiei citate.

Comentarii

loading...