Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Franţa susţine că ar putea ajuta Coreea de Nord în procesul de dezarmare nucleară

Franţa susţine că ar putea ajuta Coreea de Nord în procesul de dezarmare nucleară

Franţa este pregătită să ajute Coreea de Nord în procesul de dezarmare nucleară, dar Phenianul trebuie să arate mai întâi un angajament serios şi o dorinţă reală în acest sens, a declarat preşedintele francez, Emmanuel Macron, scrie Reuters.

Rl online 0 comentarii

„Aşteptăm angajamente clare din partea Phenianului pentru a-şi demonstra dorinţa reală de a începe înlăturarea programelor sale nucleare şi balistice”, a declarat Macron într-o conferinţă de presă alături de omologul său sud-coreean, Moon Jae-in.

„Suntem pregătiţi să ne punem la dispoziţie expertiza şi să jucăm un rol activ dacă procesul de negociere începe”, a adăugat el.

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un şi preşedintele american, Donald Trump, au căzut de acord la un summit în iunie în Singapore să lucreze către o dezarmare nucleară a peninsulei coreene. Dar înţelegerea nu a cuprins multe detalii, iar discuţiile nu au făcut progrese semnificative de atunci.

„Avem o expertiză ştiinţifică, tehnică, operaţională care, în contextul dezarmării nucleare, este foarte folositoare şi dorim să o punem la dispoziţie”, a declarat Macron.

Moon a declarat duminică într-un interviu că Kim este sincer în dorinţa sa de a abandona armele nucleare. Vorbind alături de Macron, el a declarat că este esenţial ca ţările din Consiliul de Securitate să asigure Coreea de Nord că „a luat decizia corectă” atunci când a hotărât să renunţe la programul său nuclear.

Comentarii

loading...