6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalFranţa: Un fost candidat al stângii radicale a fost reținut

Franţa: Un fost candidat al stângii radicale a fost reținut

Jandarmul Arnaud Beltrame a fost una din victimele atacului jihadist comis vineri în sud-vestul Franţei.

Potrivit sursei, fostul candidat din partea formaţiunii ‘Franţa nesupusă’ a fost ridicat duminică de la domiciliul său din Dives-sur-Mer (departamentul Calvados, vest) după ce postat două mesaje în care făcea apologia terorismului şi se bucura pentru moartea locotenent-colonelului Arnaud Beltrame.

Acesta a fost ucis vineri după ce a luat în mod voluntar locul unei femei ţinute ostatică de atacatorul jihadist într-un supermarket din localitatea Tebes, lângă Carcassonne.

‘Stéphane Poussier este în arest preventiv din această dimineaţă, ora 11:30, pentru apologie adusă unor fapte teroriste, după declaraţiile publicate ieri pe contul său de Twitter’, a confirmat duminică pentru AFP procurorul din Lisieux, David Pamart. Pedeapsa maximă pentru acest tip de infracţiune este de 7 ani de închisoare şi 100.000 de euro amendă.

‘De fiecare dată când un jandarm e omorât, mă gândesc la prietenul meu Rémi Fraisse’, un tânăr militant ecologist ucis în 2014 de o grenadă lansată de un jandarm, a scris Poussier pe Twitter. ‘Acum e vorba de un colonel, ce plăcere! Pe lângă asta, încă un alegător al lui Macron mai puţin’, a adăugat el.

Remarcile sale au provocat reacţii aprinse pe Twitter, iar contul său a fost dezactivat.

Poussier a candidat fără succes din partea formaţiunii ‘Franţa nesupusă’ la Calvados. Mesajele sale pe Twitter au fost condamnate de această mişcare şi de liderul ei, Jean-Luc Mélenchon.

Preşedintele francez Emanuel Macron a anunţat sâmbătă că lui Arnaud Beltrame, ‘căzut ca erou’, îi va fi adus un omagiu naţional.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă