3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInternaționalFREE SPEECH Navalny nu e de acord cu Big Tech

FREE SPEECH Navalny nu e de acord cu Big Tech

Liderul opoziției ruse, Alexey Navalny, a numit interzicerea de către Twitter a președintelui Trump drept un „act de cenzură inacceptabil” care ar putea fi exploatat de guvernele opresive din întreaga lume.
 
Contul lui Trump @realdonaldtrump a fost interzis de gigantul rețelelor de socializare vineri în urma răspunsului președintelui la revoltele din Capitol săptămâna aceasta.
 
„În opinia mea, decizia de interzicere a lui Trump s-a bazat pe emoții și preferințe politice personale”, a scris Navalny pe Twitter.
 
El a menționat că președintele a scris „lucruri foarte iresponsabile” pe platformă, dar a plătit pentru aceasta pierzând re-alegerea.
 
“Nu-mi spune că a fost interzis pentru încălcarea regulilor Twitter. Am amenințări cu moartea aici în fiecare zi timp de mulți ani și Twitter nu interzice pe nimeni (nu că aș cere-o)”, a continuat Navalny. El a menționat că „asasinii cu sânge rece”, precum președintele rus Vladimir Putin și președintele venezuelean Nicolás Maduro, sunt permiși pe platformă.
 
Navalny a spus că există numeroase exemple de companii private, cum ar fi Twitter, devenind „cei mai buni prieteni” ai Rusiei și ai Chinei și onorând cererile de cenzură.
 
“Acest precedent va fi exploatat de dușmanii libertății de exprimare din întreaga lume. Și în Rusia”, a spus disidentul rus. „De fiecare dată când trebuie să cenzureze pe cineva, ei vor spune:„ Aceasta este doar o practică obișnuită, chiar și Trump a fost blocat pe Twitter ”.
 
Navalny a cerut Twitter să creeze un comitet care să se ocupe de deciziile cu privire la cine poate și nu poate să posteze. „Trebuie să cunoaștem numele membrilor acestui comitet, să înțelegem cum funcționează, cum votează membrii săi și cum putem face apel împotriva deciziilor lor”.
 
Twitter a interzis, de asemenea, contul de campanie al lui Trump „Team Trump” și aliații președintelui precum generalul Michael Flynn și avocatul Sidney Powell.
 
Conservatorii au dat alarma că ar putea fi ei următoarea victimă a represiunii Big Tech.
 
 
“Twitter mă ​​poate interzice pentru asta, dar accept de bunăvoie acea soartă”, a scris pe Twitter senatorul Lindsey Graham, R-S.C. “Ayatollah poate să trimită un tweet, dar Trump nu. Spune multe despre oamenii care conduc Twitter.”
 
“După o analiză atentă a Tweet-urilor recente din contul @realDonaldTrump și contextul din jurul lor – în special modul în care sunt primite și interpretate pe Twitter și în afara acestuia – am suspendat definitiv contul din cauza riscului de incitare în continuare a violenței”, compania a scris într-o postare pe blog vineri seară.
 

 

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă