7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalFurtună la BBC. Angajatele cer drepturi salariale egale

Furtună la BBC. Angajatele cer drepturi salariale egale

BBC Women a depus un dosar cu dovezi la comitetul pentru Mediul Digital, Cultură, Media şi Sport (DCMS) din cadrul Parlamentului britanic care ar dovedi faptul că BBC nu a reuşit să asigure plata egală a salariilor între bărbaţi şi femei, transmite news.ro.

Cele 14 exemple din dosar includ cazuri în care unele femei au fost plătite mai puţin decât bărbaţi care făceau acelaşi job, fiind sub contracte inferioare şi fără a-şi putea lua concediu medical sau de maternitate.

Eleanor Bradford, corespondentul pentru sănătate al BBC Scoţia între 2001 şi 2016, a spus că a primit o mărire de salariu doar când a adus vorba despre legislaţia privind plata egală şi că în continuare „primeşte cu aproximativ 10.000 de lire mai puţin decât alţi colegi care fac joburi similare”.

O prezentatoare de radio a declarat că un manager i-a spus că „BBC nu se supune principiului plăţii egale” şi că este „agresivă” pentru că a adus în discuţie acest subiect.

Printre dovezi se numără şi ameninţări pe care femeile le-au primit atunci când au vorbit despre plata egală: „Deşi la nivel individual managerii BBC au susţinut femeile, există în continuare o mentalitate defectuoasă în anumite zone şi femeile au fost supuse unor ameninţări atunci când au adus vorba de plata egală”, scrie în document.

BBC va face publică o nouă politică pentru plata salariilor marţi, 30 ianuarie şi, cel mai probabil, va recunoaşte greşelile făcute.

Deşi aceste măsuri vor fi văzute într-o lumină bună, gruparea BBC Women doreşte ca postul public să îşi ceară scuze şi să se găsească mediator independent care va stabili verdictele pentru cazuri individuale privind plata egală.

Uniunea Naţională a Jurnaliştilor din Marea Britanie se ocupă de un caz colectiv în numele a peste 120 de angajate, în timp ce firma de avocatură Mischcon de Reya reprezintă peste 10 femei angajate în poziţii de top la BBC. Aceste cazuri ar putea ajunge la tribunal sau chiar la Curtea Supremă dacă nu se va ajunge la un acord  cu BBC.

Cele mai citite

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă