15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalGafă la Casa Albă. Comentariu despre McCain: "Nu contează, oricum moare"

Gafă la Casa Albă. Comentariu despre McCain: “Nu contează, oricum moare”

Ginei Haspel a avut un ro controversat în programul american de torturare a suspecţilor de terorism, relatează vineri AFP şi Reuters, scrie Agerpres.

Kelly Sadler a făcut această remarcă joi, în cadrul unei întâlniri cu uşile închise la care au participat circa 20 de membri ai personalului, au indicat media americane. Un responsabil al Casei Albe a explicat că s-a dorit a fi o glumă ratată.

Soţia senatorului republican, Cindy McCain, a luat în schimb în serios comentariul, trimiţându-i lui Kelly Sadler un mesaj pe Twitter în care ţine să-i “aducă aminte” că soţul ei “are o familie, şapte copii şi cinci nepoţi”.

Fără a dezminţi că Sadler a făcut respectivele remarci, Casa Albă a transmis ulterior un comunicat în care subliniază că “respectă acţiunile senatorului McCain pentru SUA” şi “se roagă pentru el şi familia sa în acest moment dificil”.

John McCain a fost diagnosticat anul trecut cu glioblastom, o formă agresivă de cancer cerebral, şi de câteva luni s-a retras la reşedinţa sa din Arizona. Foarte puţini dintre legislatori sau politicieni îndrăznesc să evoce public eventualul deces al senatorului, erou al războiului din Vietnam, unde a fost prizonier de război timp de cinci ani, fiind torturat în timpul captivităţii.

Un animator al canalului TV Fox Business i-a cerut scuze senatorului joi, pe Twitter, pentru că nu l-a contrazis pe un invitat care afirmase că McCain a vorbit sub tortură pe când era prizonier în Vietnam, acuzaţie care a mai fost lansată în 2008 şi s-a dovedit falsă.

Cele mai citite

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....
Ultima oră
Pe aceeași temă