GALERIE FOTO Câți președinți americani a “schimbat” Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. De la Truman la Obama

GALERIE FOTO Câți președinți americani a “schimbat” Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. De la Truman la Obama

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Irlandei de Nord a ajuns la venerabila vârstă de 92 de ani. Instalată pe tron în 1952, suverana britanică s-a întâlnit cu nenumărați președinți ai Statelor Unite, de la Truman la Obama, trecând prin Kennedy și cei doi Bush.

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Născută pe 21 aprilie 1926, Regina Elisabeta a II-a este suverana a șaisprezece state, cunoscute sub numele de Commonwealth.

Acestea sunt: Regatul Unit, Australia, Canada, Noua Zeelandă, Jamaica, Barbados, Bahamas, Grenada, Papua Noua Guinee, Insulele Solomon, Tuvalu, Santa Lucia, Sfântul Vicențiu și Grenadine, Antigua și Barbuda, Belize și Sfântul Kitts și Nevis.

Ea a urcat pe tron la 6 februarie 1952. Este cel mai longeviv monarh în viață din lume, iar în istoria Marii Britanii are cea mai lungă domnie, depășind-o pe regina Victoria, încă din 9 septembrie 2015.

A domnit mai mult decât cei patru precursori ai ei la un loc (Eduard al VII-lea, George al V-lea, Eduard al VIII-lea și George al VI-lea). Jubileele de Argint, de Aur și de Diamant ale reginei Elisabeta a II-a s-au sărbătorit în 1977, 2002 și respectiv 2012.

Regina Elisabeta a II-a s-a născut în Londra ca prim copil al Ducelui și Ducesei de York, mai târziu cunoscuți ca Regele George al VI-lea și Regina Elisabeta I, ea a fost educată în privat, acasă.

Tatăl ei s-a urcat pe tron la abdicarea fratelui său Edward al VIII-lea în 1936, atunci când ea a devenit urmașă la tron.

Ea a început să preia obligațiile publice în cursul celui de-al Doilea Război Mondial, servind în Serviciul Teritorial Auxiliar.

În 1947, ea s-a căsătorit cu Prințul Filip, Duce de Edinburgh, un fost prinț al Greciei și a Danemarcei, cu care a avut patru copii: Charles, Prințul de Wales; Anne, Prințesă Regală; Andrew, Duce de York; și Edward, Conte de Wessex.

 

 

 

 

 

 

Comentarii

loading...