13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalGaza: Raid aerian israelian împotriva unor poziţii ale Hamas

Gaza: Raid aerian israelian împotriva unor poziţii ale Hamas

Începând din aprilie, peste 2.600 de hectare de teren au fost incendiate în Israel cu baloane şi zmeie incendiare trimise din enclava palestiniană, supusă unei blocade israeliene, potrivit autorităţilor din Israel.

Un purtător de cuvânt al pompierilor a indicat că patru incendii au fost declanşate luni de către dispozitive incendiare. În ultimele săptămâni au izbucnit zilnic în medie 24 de incendii.

Într-un comunicat, un lider al Hamas, Sami Abou Zohri, a afirmat că ”ocupantul israelian exagerează pagubele comise de zmeie şi baloane pentru a-şi justifica agresiunea împotriva Gaza”.

Începând din 30 martie, locuitorii din Gaza manifestează de-a lungul gardului care separă enclava palestiniană de Israel, pentru a protesta faţă de blocada israeliană strictă şi pentru ”dreptul la întoarcere” al palestinienilor alungaţi de pe pământurile lor sau care s-au refugiat de la înfiinţarea statului Israel în 1948.

Cel puţin 141 de palestinieni au fost ucişi de tirurile israeliene şi peste 4.000 au fost răniţi de gloanţe de la acea dată. Nici un israelian nu a fost ucis.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă