11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalGeneral american declară că forța militară a Rusiei ar putea ajunge cea...

General american declară că forța militară a Rusiei ar putea ajunge cea mai puternică din Europa

În cursul audierilor în Congresul SUA, generalul Curtis M. Scaparrotti, şeful Comandamentului SUA în Europa, a atras atenţia că este necesară menţinerea ritmului modernizării capacităţilor militare pentru menţinerea superiorităţii militare americane pe continentul american.

“Ţinând cont de actualul ritm al modernizării militare ruse, trebuie să ne menţinem modernizarea pe care am avut-o până acum pentru a menţine dominaţia în zonele în care avem dominaţie acum. Dacă nu facem acest lucru, cred că ritmul Rusiei ne va provoca în domeniul militar din aproape toate punctele de vedere până, să spunem, în anul 2025”, a avertizat generalul Curtis Scaparrotti.

Comandamentul SUA în Europa (EUCOM) a solicitat recent 6,5 miliarde de dolari în scopul “Iniţiativei Europene pentru Descurajare”, un program care prevede suplimentarea capacităţilor de reacţie de tip aerian, maritim şi terestru în Europa.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat de curând că un atac nuclear împotriva unui aliat al Moscovei va fi considerat un atac contra Rusiei, avertizând că armata rusă deţine o rachetă de croazieră invincibilă şi va riposta imediat. “Vom considera orice utilizare a armelor nucleare contra Rusiei sau a aliaţilor ca fiind un atac nuclear împotriva naţiunii noastre. Riposta va fi imediată şi cu toate efectele aferente”, a declarat Vladimir Putin într-un discurs rostit în Parlamentul de la Moscova.

În replică, Administraţia Donald Trump a comunicat că nu este surprinsă de ameninţările lui Vladimir Putin, Washingtonul afirmând că poate contracara atacuri şi transmiţându-le cetăţenilor americani să fie liniştiţi, informează Mediafax.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă