Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Geneva va introduce salariul minim de 3.500 de lire

Geneva va introduce salariul minim de 3.500 de lire

Geneva va introduce un salariu minim de aproape 3.500 de lire pe lună, cel mai mare venit minim din lume.

Romania libera 0 comentarii

Locuitorii orașului elvețian Geneva au aprobat măsura ca urmare a semnalelor că sărăcia legată de Covid-19 este în creștere în orașul elvețian, relatează The Guardian.

Cei 500.000 de alegători din cantonul elvețian au aprobat salariul minim propus de sindicate și partidele de stânga, după ce l-au respins de două ori, în 2011 și 2014.

Salariul minim pe oră va fi de 19.50 de lire, cu un salariu minim lunar de 4.086 de franci elvețieni (3,467 de lire) pentru 41 de ore de muncă pe săptămână.

Televiziunea France 3 a raportat că măsura vine după ce orașul elvețian, a cărui economie depinde de turism și vizitatorilor din domeniul afacerilor, a fost grav lovit în special de epidemia de Covid-19.

Salariile din Elveția pot și reglementate sau nu de autoritățile locale din cele 26 de cantoane. Alte două cantoane au introdus deja plata de minim 20 franci elvețieni, 18.51 lire, pe ora de muncă, însă restul țării nu a implementat astfel de măsuri. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...