15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalGeorgia a legalizat consumul de canabis pentru uz personal

Georgia a legalizat consumul de canabis pentru uz personal

Într-o hotărâre făcută publică luni, instanţa a stipulat că “pedepsirea consumului de marijuana contravine Constituţiei georgiene”.

Consumul pentru uz personal a fost considerat anterior o infracţiune pasibilă de o amendă de aproximativ 170 de euro.

Cu toate acestea, în hotărârea sa, Curtea a precizat că urmărirea penală pentru consumul de canabis rămâne justificată atunci când ea reprezintă “o ameninţare pentru un terţ”, de exemplu în “instituţiile de învăţâmânt şi în anumite spaţii publice”.

Decizia survine în contextul în care guvernul georgian a fost criticat în trecut de apărătorii drepturilor omului pentru o politică descrisă drept excesiv de represivă împotriva drogurilor.

În luna mai, mii de oameni au demonstrat în capitala Tbilisi, pe ritmuri de muzică electronică, pentru a denunţa raidurile poliţiei în discoteci, în cadrul unei campanii de combatere a drogurilor.

Unii dintre cei prezenţi în discoteci în timpul raidurilor au susţinut că poliţia a folosit forţa în mod disproporţionat şi că descoperirea de droguri în timpul căutărilor a fost înscenată de către poliţişti.

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Administratora unui bloc din Sectorul 2, înjunghiată mortal de un vecin

O femeie de 56 de ani, administratora unui bloc din Sectorul 2 al Capitalei, a fost înjunghiată mortal de un vecin, joi seară. Individul...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă