Germania: 200 de persoane, nevoite să doarmă în trenuri

Germania: 200 de persoane, nevoite să doarmă în trenuri

Deutsche Bahn, o companie feroviară germană a permis unui număr de 200 de persoane să doarmă în trenurile aflate în gara centrală din Hanovra din cauza condiţiilor de furtună care au cauzat întârzieri şi anulări ale curselor, confrom DPA

Rl online 0 comentarii

Un purtător de cuvânt al Deutsche Bahn a pus la dispoziţie două trenuri ICE (InterCity Express) în gara Hanovra, cu o capacitate de aproximativ 1.400 de locuri. De asemenea, au fost puse la dispoziţie trenuri în gările din Hamburg şi Kassel, însă ele nu au fost folosite.

Transportul feroviar a fost afectat începând de marţi seară mai ales în nordul şi nord-estul Germaniei. Din cauza furtunii, mai multe linii au fost blocate de arbori căzuţi.

Aproximativ 300 de călători ce efectuau o cursă între oraşul elveţian Chur şi cel german Hamburg au rămas în tren timp de mai multe ore ca urmare a ruperii unui cablu de alimentare cu energie electrică a locomotivei. Ulterior, jumătate dintre pasageri au fost evacuaţi şi s-au îndreptat spre oraşul Hanovra cu un autocar, iar ceilalţi au fost nevoiţi să rămână în tren câteva ore, până la repararea cablului electric respectiv.

Ruta feroviară între oraşele germane Hanovra şi Bremen a fost închisă temporar, adaugă sursa citată.

Comentarii

loading...