Angela Merkel, cancelarul Germaniei, FOTO: Facebook

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, FOTO: Facebook

Germania a înregistrat un record negativ pentru ultimii 30 de ani

Deficitul din sectorul public german a atins 189,2 miliarde de euro în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus, acesta fiind primul din 2013 și cel mai mare deficit bugetar de la reunificarea Germaniei în urmă cu trei decenii, a declarat Biroul de Statistică, citat de Reuters.

Cătălin Șerban 0 comentarii

Pandemia, care a a făcut peste 77.000 de victime în Germania, a devastat cea mai mare economie din Europa, chiar dacă s-a dovedit mai rezistentă decât mulți se așteptau, parțial din cauza cererii continue de export din China.

Cheltuielile publice au crescut cu 12,1% până la 1,7 trilioane de euro în 2020, în timp ce încasările din impozite au scăzut cu 3,5%, până la 1,5 trilioane de euro, a declarat miercuri biroul de statistică.

Germania se luptă să controleze al treilea val al pandemiei și va menține închise multe afaceri, precum baruri și cinematografe, cel puțin în această lună.

Cu toate acestea, numărul persoanelor cu program de lucru redus a scăzut luna trecută, reducere de care este responsabil sectorul industrial, care beneficiază de exporturi solide, a declarat institutul Ifo.

În martie, 2,7 milioane de angajați lucrau cu program redus, în scădere de la 2,9 milioane, a estimat Ifo. Numărul persoanelor care au participat la acest program a atins un maxim de aproximativ 6 milioane în urmă cu un an.

Comentarii

loading...