11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalGermania: Fermierii au nevoie de un ajutor de un miliard de euro

Germania: Fermierii au nevoie de un ajutor de un miliard de euro

Ajutorul ar trebui plătit fermierilor care au pierdut 30% sau mai mult din recolta lor, a precizat Rukwied, într-un interviu acordat grupului media Funke Medien.

Valurile de căldură şi seceta din această vară au provocat pagube culturilor din nordul Europei, fiind afectată şi producţia agricolă din Marea Britanie şi Polonia.

“Un miliard de euro ar fi o sumă adecvată pentru compensarea pierderilor înregistrate la culturile agricole”, a declarat preşedintele Asociaţiei Fermierilor din Germania.

Ministrul german al Agriculturii, Julia Kloeckner, şi-a exprimat duminică îngrijorarea privind pierderile înregistrate la recoltele de cereale, cartofi, porumb şi sfeclă de zahăr.

Marţi, autorităţile locale şi centrale se vor întâlni pentru a evalua situaţia, a anunţat Kloeckner, care va prezenta miercuri un raport detaliat privind impactul secetei asupra fermierilor din Germania.

În ultimele săptămâni, Germania a fost nevoită să importe grâu de nutreţ din România, declara recent Hendrik Manzke, broker la firma Amme & Mueller GmbH.

Germania este al doilea mare producător de cereale din UE, după Franţa.

Cele mai citite

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....

Renunțarea la candidatul unic PSD-PNL poate declanșa criza politică. Luptele electorale din interiorul Coaliției pot afecta Guvernul

Președintele Klaus Iohannis, aflat acum în Coreea de Sud, pare să fie îngrijorat de modul cum va evolua relația PSD - PNL după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă