Germania: Grupare de neonaziști, luată în vizorul autorităților

Germania: Grupare de neonaziști, luată în vizorul autorităților

Autorităţile germane au percheziţionat marţi dimineaţă locuinţele a patru presupuşi neonazişti suspectaţi că au încercat să obţină arme, muniţii şi explozivi, cu care plănuiau să-şi atace oponenţi politici, transmite Reuters, citând un comunicat al procurorilor.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Percheziţiile au avut loc în nordul ţării şi au vizat o grupare autointitulată Vulturii Nordului.

Autorităţile sunt tot mai îngrijorate de activităţile unor mişcări de extremă dreapta precum Reichsbuerger (Cetăţenii Reich-ului), care nu recunoaşte legitimitatea actualului stat german, ci pe cea a fostului 'Reich german', în ciuda înfrângerii naziştilor în Al Doilea Război Mondial.

Serviciul de informaţii interne estimează la câteva sute numărul membrilor Reichsbuerger. Unul dintre ei a împuşcat mortal un poliţist în Bavaria în octombrie trecut.

Locuinţa unei a cincea persoane, care nu fac parte dintre suspecţi, a fost de asemenea percheziţionată marţi în estul Germaniei.

Nu există deocamdată informaţii despre momentul unui posibil atac şi nu au fost operate încă arestări în cadrul anchetei, care continuă, notează Reuters, citată de AGERPRES.

Comentarii

loading...