Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Germania: Guvernul va retrage cetăţenia germanilor care luptă alături de grupări teroriste

Germania: Guvernul va retrage cetăţenia germanilor care luptă alături de grupări teroriste

Germanii cu dublă cetăţenie care luptă în străinătate alături de grupări teroriste, cum ar fi ISIS, îşi vor pierde cetăţenia, potrivit unui proiect de lege aprobat de Guvernul german, informează Reuters.

Rl online 0 comentarii

Măsura, care necesită aprobarea Parlamentului, nu se va aplica minorilor, nu va produce efecte retroactiv şi nu se va aplica germanilor care au doar cetăţenie germană, pentru a evita ca aceştia să devină apatrizi.

„Acesta este un semnal către simpatizanţii ISIS, pentru cei care se gândesc să meargă în zonele în care acţionează ISIS”, a declarat Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Din 2013, peste 1.000 de cetăţeni germani au plecat să lupte în zonele de conflict din Orientul Mijlociu, iar autorităţile de la Berlin au început recent o serie de dezbateri cu privire la modul în care Germania va trebui să acţioneze în legătură cu ei după ce gruparea Stat Islamic a fost înfrântă în Siria. Aproximativ o treime dintre germanii care au luptat alături de ISIS s-au întors deja în Germania, iar restul au fost ucişi sau se află încă în Irak şi Siria.

În luna februarie, preşedintele american Donald Trump a cerut Marii Britanii, Franţei şi Germaniei să îşi primească cetăţenii capturaţi de forţele irakiene şi siriene şi să îi trimită în judecată. La acea dată, autorităţile germane au anunţat că toţi cetăţenii germani care au luptat în Siria şi Irak au, în principiu, dreptul să se întoarcă în Germania.

 

Comentarii

loading...