Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

Germania: Infrastructura critică, posibilă ţintă a unui atac cibernetic

Şeful serviciului de informaţii interne din Germania (BfV), Hans-Georg Maassen, a avertizat luni că infrastructura critică a ţării ar putea fi ţinta unui atac cibernetic lansat de agenţi străini, relatează dpa.

Rl online 0 comentarii

Într-un interviu acordat postului de radio rbb înainte de un simpozion privind ameninţările la adresa securităţii Germaniei, Hans-Georg Maassen a afirmat că ţara se află în vizorul serviciilor secrete străine.

Scopul lor este să implanteze programe malware în sistemele informatice ale infrastructurii critice pentru pregătirea unui atac de tip sabotaj 'în aşteptarea unui moment X în care ar putea exista o dispută politică', a spus Maassen.

Infrastructura critică include echipamente sau sisteme de o importanţă cheie pentru societate, precum alimentarea cu energie electrică şi apă.

Maassen, care conduce Oficiul Federal pentru Protecţia Constituţiei (denumirea oficială a serviciului), urmează să rostească un discurs la simpozionul 'Hybrid Threats - Networked Responses' de la Berlin.

Unul dintre subiectele de dezbatere din cadrul simpozionului este intitulat 'Cât de pregătit este statul pentru a se apăra?'. La dezbatere sunt aşteptaţi şeful poliţiei federale germane Holger Muench şi şeful Serviciului Federal de Informaţii (BND), Bruno Kahl.

Maassen a declarat în interviul de luni că acelaşi agent care a atacat o centrală electrică din Ucraina cu ajutorul unui virus informatic la sfârşitul anului 2015 a încercat să lanseze simultan un atac cibernetic împotriva infrastructurii Germaniei. La acea vreme, Berlinul a acuzat Rusia de acest atac.

Operatorii infrastructurii germane sunt conştienţi de ameninţări şi sunt pregătiţi pentru ele, a mai spus Maassen, însă a adăugat că în Germania există numeroase potenţiale ţinte 'pentru că multe dintre ele, dacă nu chiar toate între timp, sunt conectate la Internet', a mai spus şeful BfV.

Comentarii

loading...