10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalGermania: Noua lideră a CDU s-a expus ironiilor, confundându-şi partidul cu SPD

Germania: Noua lideră a CDU s-a expus ironiilor, confundându-şi partidul cu SPD

Ea şi-a numit formaţiunea “social-democrată”, ceea ce a provocat râsete jenate în sală, unde erau prezenţi şi miniştri, relatează Reuters.

Kramp-Karrenbauer – cunoscută şi ca AKK, după iniţiale – s-a declarat “deosebit de încântată că nu facem asta doar ca social-democraţi, în această seară, ci şi împreună cu membrii CSU” (Uniunea Creştin Socială, partidul din Bavaria aliat al CDU).

Noua şefă a creştin-democraţilor, care a preluat ştafeta conducerii partidului de la cancelarul Angela Merkel, s-a corectat imediat, încercând să explice că se gândea la “modul în care social-democraţii fac faţă unei traume importante” legate de reforma pieţei muncii din 2005, cunoscută ca Hartz IV.

Presa germană a speculat însă momentul; tabloidul Bild s-a referit la “un accident stânjenitor”. Secretarul general al Partidului Social Democrat (SPD, partener al CDU în coaliţia guvernamentală) a scris pe Twitter: “Dragă @akk, un mic sfat pentru viitor: se spune ‘Dragi tovarăşi!’. Salutări cu solidaritate.”

Alegerea ca lideră a CDU o plasează pe Annegret Kramp-Karrenbauer ca favorită pentru funcţia de cancelar, după alegerile parlamentare din 2021, la care Angela Merkel a anunţat că nu va mai candida. Încă şefă a cabinetului de la Berlin, Merkel nu participă luni la şedinţa CDU consacrată modului în care poate fi evitată o nouă criză a imigraţiei, similară cu cea din 2015, soldată cu peste un milion de cereri de azil în Germania.

Cele mai citite

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Premieră mondială! Taxa pe care trebuie să o plătești dacă vrei să vizitezi Veneția

Veneția, una dintre cele mai frumoase și vizitate destinații din lume, se confruntă de mult timp cu provocări legate de turismul de masă, iar...
Ultima oră
Pe aceeași temă