Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Germania nu combate eficient căsătoriile între minori

Germania nu combate eficient căsătoriile între minori

Legea adoptată de parlamentul german în 2017 pentru combaterea căsătoriilor între minori s-a dovedit ineficientă, doar 53 de astfel de căsătorii fiind anulate în Germania, conform DPA

Rl online 0 comentarii

Potrivit unui studiu realizat de ONG-ul citat, în ultimii doi ani s-au înregistrat în Germania 813 de cazuri de căsătorii între minori, dintre care doar 97 au fost aduse în faţa instanţei.

Legea germană privind căsătoria, adoptată în iulie 2017, a fost elaborată pentru a proteja adolescenţii, în special tinerele imigrante, faţă de mariajul forţat înainte de a împlini vârsta de 18 ani.

Conform acestui act normativ, orice căsătorie cu o persoană cu vârsta cuprinsă între 16 ani şi 18 ani poate fi anulată de un tribunal şi orice căsătorie cu o persoană mai mică de 16 ani este considerată nulă în Germania.

Myria Boehmecke, purtătoare de cuvânt a organizaţiei 'Terre des Femmes', a spus că în Germania multe tinere sunt supuse abuzurilor domestice, deseori neavând perspective din cauză că renunţă la şcoală.

'Terre des Femmes' a subliniat că guvernul german trebuie să ofere pregătire autorităţilor locale pentru a şti cum să reacţioneze în cazul căsătoriilor între minori.

Comentarii

loading...