Germania nu susţine decizia lui Trump de recunoaştere a Ierusalimului drept capitală a Israelului

Germania nu susţine decizia lui Trump de recunoaştere a Ierusalimului drept capitală a Israelului

Guvernul german nu susţine decizia lui Trump de recunoaştere a Ierusalimului drept capitală a Israelului, a scris pe Twitter purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel, Steffen Seibert.

Rl online 0 comentarii

"Guvernul Federal nu susţine această decizie, pentru că statutul Ierusalimului trebuie negociat în contextul soluţiei celor două state", a scris Seibert pe Twitter.

 

Preşedintele SUA Donald Trump a recunoscut miercuri Ierusalimul drept capitală a Israelului, marcând o ruptură spectaculoasă cu predecesorii săi şi ignorând puternicele avertismente ale liderilor din regiune şi nu numai, care se tem de un val de violenţe în Orientul Mijlociu. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a salutat drept o ”zi istorică” recunoaşterea de către preşedintele american a Ierusalimului drept capitala Israelului.

 

”Este timpul să se recunoască oficial Ierusalimul drept capitală a Israelului”, a declarat el într-o scurtă alocuţiune, la Casa Albă, în cursul căreia a insistat asupra voinţei sale de a recunoaşte pur şi simplu ”o realitate”.

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a ameninţat miercuri că decizia preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului va deschide ”porţile infernului intereselor americane în regiune”, relatează AFP.

Comentarii

loading...
Loading...
loading...