11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalGermania: O linie telefonică de asistenţă împotriva radicalizării islamiste nu găseşte experţi

Germania: O linie telefonică de asistenţă împotriva radicalizării islamiste nu găseşte experţi

”Volumul de muncă şi stresul în acest domeniu sunt foarte mari”, a declarat Florian Endres, care conduce linia de asistenţă înfiinţată de Oficiul Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi (BAMF).

Potrivit responsabilului, pe lângă cei 80 de angajaţi ai oficiului federal, cele 16 landuri germane îşi suplimentează la rândul lor personalul în domeniu.

Din acest motiv, BAMF lucrează acum la stabilirea unor cursuri comune şi a unui sistem de certificare pentru toţi angajaţii acestor linii de asistenţă.

Linia telefonică funcţionează de şase ani şi a preluat mai mult de 4.000 de apeluri, din care circa 1.200 au solicitat sfaturi.

Una din misiunile principale ale Oficiului este oferirea de asistenţă familiilor în care un tânăr are legături cu salafismul, o ramură foarte conservatoare a Islamului şi, în unele cazuri, o ”trambulină” spre acţiuni teroriste.

Multe apeluri vin de la părinţi îngrijoraţi că copiii lor sunt expuşi la prea mult conţinut religios radical. ”Copiii lor devin deodată interesaţi de islam ori văd un jurământ video influenţat de salafism, iar părinţii nu ştiu ce să facă”, a explicat Endres.

Şi profesorii apelează frecvent la această linie de asistenţă.

Anul trecut, în jur de 800 de persoane au sunat la linia telefonică, cu 200 mai puţin decât în 2016, când numărul apelurilor a crescut foarte mult după atacurile islamiste din oraşele Ansbach şi Wuerzburg.

Oficiul Federal pentru Apărarea Constituţiei (serviciul de informaţii interne) estimează că, în Germania, în jur de 1.000 de persoane sunt active pe scena salafistă, deşi aceasta nu înseamnă că toţi au intenţia să se implice în acte teroriste.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă