Foto Arhiva

Foto Arhiva

Germania: O nouă anchetă demarată asupra modelelor diesel Audi

Autoritatea Federală din domeniul Transporturilor din Germania investighează dacă modelele diesel A6 şi A7 ale producătorului de automobile Audi au fost echipate cu un dispozitiv până acum necunoscut destinat manipulării rezultatelor testelor antipoluare, relatează Reuters.

Rl online 0 comentarii

Potrivit publicaţiei menţionate, este posibil ca în Germania să existe aproximativ 30.000 de autovehicule diesel declarate conforme cu normele de poluare Euro 6 dar care au fost echipate cu un dispozitiv ilegal.

"KBA a cerut o audiere pe fondul suspiciunilor că modelele Audi V6TDI A6/A7 au fost echipate cu un dispozitiv ilegal de manipulare a testelor antipoluare", a declarat un purtător de cuvânt de la Ministerul german al Transporturilor citat de Der Spiegel.

Audi este una din mărcile aparţinând grupului Volkswagen, cel mai mare constructor auto mondial, care în luna septembrie 2015 a recunoscut că a utilizat un software pentru a eluda standardele de emisii poluante. Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Comentarii

loading...