23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalGermania: Peste 40% dintre germani vor ca Angela Merkel să demisioneze

Germania: Peste 40% dintre germani vor ca Angela Merkel să demisioneze

Conform sondajului YouGov, 43% dintre respondenţi au afirmat că Angela Merkel ar trebui să lase locul unui succesor, iar un procent similar de 42% au fost de părere că ar trebui să rămână în funcţie. Restul de 15% nu au răspuns.

Angela Merkel a acceptat termenul de două săptămâni, până după summitul Uniunii Europene din 28-29 iunie, dat de intransigentul ministru de interne Horst Seehofer, pentru a găsi o soluţie la nivel european la problema migranţilor, în caz contrar responsabilul bavarez declarându-se pregătit să-i ‘respingă imediat’ pe cei care ajung la frontierele germane via alte state europene.

Cancelarul afirmă că astfel de decizii unilaterale ar crea blocaje, provocând tensiuni cu statele vecine Germaniei şi subminând solidaritatea europeană.

Criza a condus la speculaţii privind ruperea blocului conservator Uniunea Creştin-Democrată (CDU) – Uniunea Creştin Socială (CSU), ceea ce ar însemna pierderea majorităţii guvernamentale de către cancelar şi, posibil, alegeri anticipate.

Sondajul YouGov a arătat că 32% dintre intervievaţi cred că disputa ar putea duce la căderea guvernului Merkel, format din CDU, CSU şi SPD (Partidul Social-Democrat).

În jur de 31% dintre respondenţi au fost de părere că actuala coaliţie de guvernare va rezista până la viitoarele alegeri din 2021.

Sondajul YouGov a fost realizat pe un eşantion reprezentativ de 2.053 de persoane, în intervalul 19-21 iunie.

Cele mai citite

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...
Ultima oră
Pe aceeași temă