9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalGermania: Poliţia investighează distribuirea de simboluri naziste online

Germania: Poliţia investighează distribuirea de simboluri naziste online

Poliţia a declarat că consideră aceste acţiuni drept comportament adolescentin inadecvat şi că mesajele pe care le-au distribuit aceştia între ei nu au fost trimise în afara grupului de chat.

O parte dintr-o scrisoare către părinţii elevilor adresată de directorul şcolii, Klaus Nowotzin, a fost publicată în cotidianul de mare tiraj Bild, în care directorul scrie că chat-ul conţinea svastici, salutul lui Hitler, caricaturi sexuale şi remarci denigratoare despre persoanele cu sindromul Down. Imaginea unei mitraliere şi subtitlul ‘Rezolvă 1.800 de cereri de azil pe minut’ a fost de asemenea găsită.

Directorul a contactat apoi poliţia în legătură cu această chestiune. Statul din sud-vestul Germaniei Baden-Wuerttemberg cere şcolilor publice să raporteze orice incidente de antisemitism, rasism sau acte împotriva altor minorităţi religioase. Susanne Eisenmann, ministrul culturii acestui land, a cerut şcolii să abordeze incidentul cu elevii.

‘În cazuri precum cel din Leonberg, aceasta ar trebui bineînţeles să aibă loc cu sprijinul organelor de aplicare a legii’. Eisenmann a subliniat că simbolurile şi sloganurile de extremă dreaptă – care sunt interzise în Germania – precum şi orice conţinut discriminatoriu nu îşi au locul în şcoli. ‘Toţi suntem chemaţi să fim vigilenţi faţă de orice tendinţe antisemite’, a spus ea. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă