9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalGermania: Poliţia susţine că a prevenit un posibil atac terorist prin raiduri...

Germania: Poliţia susţine că a prevenit un posibil atac terorist prin raiduri la Koln

“Am avut informaţii secrete că un atac ar putea fi iminent”, a declarat Klaus-Stephan Becker, un responsabil al poliţiei din Koln.

În timpul raidurilor, poliţiştii au controlat mai multe apartamente din Koln şi Dueren, precum şi un şantier în construcţii. Şase bărbaţi au fost reţinuţi.

Unul dintre ei, un bărbat germano-libanez din Berlin, era cunoscut de ani de zile drept un pericol potenţial pentru public şi avea legături strânse cu cercurile jihadiste din capitala Germaniei.

Bărbatul în vârstă de 30 de ani se mutase recent la Dueren, a spus Becker.

Într-o convorbire interceptată, el a transmis cu claritate că este gata să comită un atac. Însă nu existau informaţii concrete privind unde şi când urma să aibă loc atacul, notează dpa.

Potrivit autorităţilor din domeniul securităţii, bărbatul este “membru al unui grup multinaţional foarte conspirativ”.

În 2016, el şi-a asumat rolul de înlocuitor al imamului de la moscheea Fussilet din Berlin, cu care atacatorul de la târgul de Crăciun de la Berlin din 2016, Anis Amri, era de asemenea asociat.

În Dueren, el s-a mutat în apartamentul unui german de 21 de ani care fusese declarat şi el un potenţial risc pentru public şi era considerat un “tânăr convertit radicalizat”, a precizat Becker.

El ar avea o predispoziţie spre violenţă şi a depus anul trecut jurământ de credinţă faţă de gruparea Statul Islamic.

De asemenea, au fost arestaţi alţi doi germani convertiţi la islam, în vârstă de 20 şi 21 de ani. Nu în ultimul rând, au fost ridicaţi doi suspecţi de pe un şantier în construcţii de la Koln, care a fost vizat pentru că suspectul de 30 de ani este proprietarul unei companii care efectua lucrări acolo.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă