Avion al companiei rusești Aeroflot, în zbor, iulie 2017, FOTO: Facebook

Avion al companiei rusești Aeroflot, în zbor, iulie 2017, FOTO: Facebook

Germania reacționează la adresa Rusiei. Ce măsuri a luat în domeniul aviatic

Germania a decis, miercuri seară, suspendarea curselor companiilor aeriene din Rusia ca reacţie la refuzul Moscovei de a acorda autorizaţii unor zboruri ale companiei Lufthansa, în contextul crizei generate de incidentul aerian din Belarus.

Cătălin Șerban 0 comentarii

Autoritatea aeronautică rusă "nu a acordat la timp" autorizaţii pentru două curse aeriene ale companiei Lufthansa spre Rusia, prin ocolirea spaţiului aerian belarus, astfel că zborurile au fost anulate, anunţă Ministerul german al Transporturilor.

"Pe baza principiului reciprocităţii, Germania nu acordă autorizaţii pentru zboruri ale companiilor ruse", astfel că vor fi anulate curse ale companiilor Aeroflot şi S7.

Rusia este principalul susţinător al Administraţiei autoritariste din Belarus, condusă de preşedintele Aleksandr Lukaşenko.

Uniunea Europeană a condamnat dur atitudinea regimului din Belarus, care a forţat aterizarea unui avion pentru arestarea unui jurnalist disident, şi a exprimat susţinere pentru impunerea de noi sancţiuni. Consiliul European a îndemnat companiile aeriene din Uniunea Europeană să evite survolarea Belarusului.

Moscova nu a acceptat modificarea rutelor unor zboruri spre Rusia astfel încât să evite Belarusul.

Un avion al companiei Ryanair care zbura din Grecia spre Lituania a fost forţat să aterizeze pe 23 mai în capitala Belarusului. Decizia de aterizare a fost justificată prin presupusa primire a unui mesaj care avertiza că la bord ar fi o bombă. Un activist al opoziţiei din Belarus, Raman Pratasevich, şi partenera lui, Sofia Sapega, au fost reţinuţi imediat după aterizarea avionului la Minsk, iar ulterior au fost plasaţi în arest preventiv.

Comentarii

loading...