15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalGermania respinge cererea SUA de a trimite trupe în Siria

Germania respinge cererea SUA de a trimite trupe în Siria

Guvernul german a respins solicitarea Washington-ului de a trimite trupe militare în Siria, declarând că o astfel de mișcare nu corespunde cu strategia adoptată de țară de a lupta împotriva grupării teroriste “Daesh” (ISIS).

“Când vorbim despre intenția guvernului german de a lupta cu teroriștii Daesh, această intenție nu presupune detașarea trupelor militare terestre”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert.

Steffen Seibert, a menționat că Germania a avut și are “o contribuție semnificativă și recunoscută la nivel internațional” în lupta împotriva “Daesh” din Siria și a adăugat că guvernul discută despre viitorul implicării țării în coaliția anti-Daesh cu Washingtonul.

Declarația purtătorului de cuvânt vine ca răspuns la solicitare oficială emisă de Washington, care a cerut Berlinului să detașeze trupe terestre în Siria.

Potrivit lui Jeffrey, trupele militare germane ar ajuta aliații și ar oferi sprijin tehnic forțelor kurde în lupta cu gruparea teroristă “Daesh”.

Cele mai citite

Un rapper iranian a fost condamnat la moarte

Rapper-ul iranian Toomaj Salehi a fost condamnat la moarte astăzi, 24 aprilie 2024. Starul este acuzat că are legătură cu tulburările din Iran din...

Vizită importantă la București. Comisarul european pentru parteneriate internaționale vine în România

Vizita comisarului european pentru parteneriate internaționale, Jutta Urpilainen, la București în perioada 24-25 aprilie, marchează un moment important în dialogul dintre Uniunea Europeană și...

VIDEO REZUMAT. Emoții pentru moldoveni. Lupta la retrogradare, din ce în ce mai “tăioasă”

Într-o confruntare tensionată din cadrul etapei cu numărul șase din play-out-ul Superligii Românești, echipa Universitatea Cluj a reușit să obțină o victorie prețioasă cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă