19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalGermania: Scandalul ouălor contaminate cu fipronil a reizbucnit

Germania: Scandalul ouălor contaminate cu fipronil a reizbucnit

Ministerul Agriculturii din landul Saxonia Inferioară a anunţat că aproximativ 73.000 de ouă care urmau să fie vândute în şase landuri germane sunt contaminate cu fipronil.

Ouăle au fost aduse din Olanda şi se vindeau pe rafturile supermarketurilor din Saxonia Inferioară, Baden-Württemberg, Hesse, Bavaria, Schleswig-Holstein şi Renania de Nord-Westphalia, a precizat Ministerul Agriculturii.

În total, 97.200 de ouă au fost livrate în perioada 17 mai – 4 iunie din Olanda către un centru din Saxonia Inferioară, autorităţile fiind informate vineri de noua contaminare.

Încă nu se cunosc cauzele şi valoarea pagubelor.

În vara anului trecut, retailerii din câteva state europene au retras din supermarketuri milioane de ouă, ca măsură de precauţie faţă de o posibilă contaminare cu pesticide a ouălor provenite din Belgia şi din Olanda, al doilea mare exportator de păsări, după SUA.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) consideră că această substanţă este moderat toxică şi ingerarea ei în cantităţi însemnate pe termen lung poate provoca vătămarea organelor interne.

Cele mai citite

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...
Ultima oră
Pe aceeași temă