23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalGermania: Secretarul de stat pentru migraţie vrea un mesaj dur pentru refugiaţi

Germania: Secretarul de stat pentru migraţie vrea un mesaj dur pentru refugiaţi

“Făptaşii trebuie aduşi în faţa unei instanţe şi pedepsiţi sever”, a spus Annette Widmann-Mauz, secretar de stat pentru migraţie, refugiaţi şi integrare, citată de organizaţia de ştiri RND.

Poliţia germană a arestat luna trecută şapte bărbaţi sirieni, cu vârste cuprinse între 19 şi 29 de ani, alături de un bărbat german de 25 de ani, sub suspiciunea că au violat o femeie în oraşul Freiburg din sud-vestul ţării.

Unul dintre bărbaţi este suspectat că a pus droguri în băutura femeii într-un club de noapte din Freiburg, după care ei au agresat-o sexual pe rând într-un tufiş.

Cazul a şocat Freiburgul, un oraş universitar pitoresc, şi riscă să amplifice sentimentele împotriva refugiaţilor în întreaga ţară, în contextul în care formaţiunea antiimigranţi Alternativa pentru Germania (AfD) încearcă să îşi consolideze poziţia de principal partid de opoziţie.

“Toţi solicitanţii de azil trebuie să urmeze cursuri despre coexistenţa în Germania imediat ce ajung în ţară sau la primul centru de recepţie, iar asta include şi toleranţă zero faţă de abuzul sexual şi alte acte de violenţă”, a spus Annette Widmann-Mauz.

În poziţia sa de secretar de stat pentru migraţie, Annette Widmann-Mauz lucrează în cadrul cancelariei conduse de Angela Merkel.

Avansul AfD este atribuit parţial reticenţei opiniei publice faţă de venirea a peste un milion de migranţi începând cu mijlocul lui 2014, mulţi dintre ei din zonele de conflict din Orientul Mijlociu.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Anunțul zilei în Bundesliga! Xabi Alonso și-a decis viitorul: „Acesta este locul potrivit pentru mine”

Antrenorul spaniol Xabi Alonso a confirmat vineri, într-o conferință de presă, că va continua pe banca formației germane Bayer Leverkusen şi în sezonul viitor,...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...
Ultima oră
Pe aceeași temă