Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Germania şi Marea Britanie fac concesii în negocierile pentru Brexit

Germania şi Marea Britanie fac concesii în negocierile pentru Brexit

Guvernele Marii Britanii şi Germaniei au renunţat la o serie de cereri-cheie din cadrul negocierilor pentru Brexit, evoluţie ce are potenţialul de a uşura negocierile pentru încheierea unui acord, relatează Bloomberg, citând surse anonime.

Iulian Budușan 0 comentarii

Potrivit informaţiilor, Germania ar fi dispusă să accepte un acord mai puţin detaliat cu Marea Britanie privitor la viitoarele legături economice şi comerciale pe care regatul le va avea cu Uniunea Europeană. Concesiile Germaniei, încă neprecizate, având rolul încheierii unui acord pentru Brexit.

Această evoluţie a avut loc la doar patru zile de la afirmaţia negociatorului şef al Uniunii Europene, Michel Barnier, cu privire la faptul că nu va exista niciun acord de Brexit în lipsa unui plan concret privitor la graniţa dintre Irlanda şi Irlanda de Nord (aşa-numita soluţie "backstop").

De la începutul lor până acum, negocierile pentru Brexit au fost complicate preponderent de problema legată de graniţa dintre Irlanda şi Irlanda de Nord, dar şi de lipsa unui consens în rândul clasei politice britanice cu privire la modul în care ar trebui să decurgă negocierile.

Comentarii

loading...