Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Germania: Traficul aerian va fi perturbat din nou joi

Germania: Traficul aerian va fi perturbat din nou joi

Traficul aerian va fi perturbat din nou joi în Germania din cauza grevei personalului de securitate pe aeroporturile din Düsseldorf, Koln-Bonn şi Stuttgart, a anunţat miercuri sindicatul Verdi, principala federaţie sindicală din domeniu, transmite AFP.

Rl online 0 comentarii

Greva va începe joi la ora locală 03:00 (02:00 GMT) şi va dura până la ora locală 24:00 (23:00 GMT).

O primă grevă de avertisment a avut loc luni dimineaţă pe cele două aeroporturi berlineze, Schonefeld şi Tegel, 400 de membri ai personalului de securitate oprind lucrul pentru patru ore, ceea ce a dus la anularea a 50 de zboruri şi la amânarea altor 25.

Sindicatul Verdi, ce reprezintă 23.000 de agenţi de securitate aeroportuară, doreşte introducerea unui salariu minim orar de 20 de euro, faţă de nivelul actual de 17 euro.

Asociaţia federală a companiilor de securitate aeriană din Germania (BDLS) a propus, la rândul său, o creştere a salariului orar cuprinsă între 2 şi 8,1%.

Următoarea rundă de negocieri între sindicatul Verdi şi BDLS este prevăzută pentru 23 ianuarie.

Comentarii

loading...