12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalGoogle a anulat subvenţia pentru un site ungar pro-Orban

Google a anulat subvenţia pentru un site ungar pro-Orban

Casa-mamă a site-ului de informaţii Origo, New Wave Media, nu mai figurează pe lista proiectelor care urmau să primească o subvenţie din partea Fondului pentru inovare digitală a presei din Europa.

“După ce am efectuat mai multe verificări, am decis să nu mai acordăm subvenţie pentru New Wave Media”, a confirmat Google pentru AFP.

Săptămâna trecută, organizaţia independentă MediaPowerMonitor a formulat întrebări în legătură cu decizia Google de a acorda o sumă de până la 50.000 de euro pentru New Wave Media, pe care o descrie ca fiind un “susţinător fervent al regimului corupt condus de premierul de extremă dreapta Viktor Orban”.

Nieman Journalism Lab de la Universitatea Harvard a anunţat miercuri că New Wave Media a dispărut de pe lista subvenţiilor Google după ce organizaţia a chestionat gigantul internetului cu privire la îngrijorările formulate de MediaPowerMonitor.

“Susţinerea acordată de Google unei mass-media de propagandă ar fi fost văzută prost”, potrivit lui Gabor Polyak, analist de la Budapesta. “Însă, în final, retragerea finanţării este o decizie curajoasă şi spectaculoasă”, a spus el, atenţionând totodată că Google “se poate aştepta la o mediatizare proastă în presa grupurilor media pro-guvernamentale” din Ungaria.

Cele mai citite

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă