15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalGoogle își transformă o parte dintre sedii în centre de vaccinare anti...

Google își transformă o parte dintre sedii în centre de vaccinare anti COVID-19

„Pentru a contribui la campania de vaccinare, începând din Statele Unite, vom pune la dispoziţie o serie de spaţii Google, precum clădiri, parcări şi spaţii deschise”, a scris şeful Google, Sundar Pichai, într-o postare pe blog.

„Aceste site-uri vor fi deschise oricui este eligibil pentru vaccin conform criteriilor de stat şi locale”, a adăugat el.

Primele spaţii pentru vaccinare vor fi deschise în Los Angeles şi zona San Francisco, în California (vestul Statelor Unite), în Kirkland, în statul Washington (vest) şi în oraşul New York (est), însă Google intenţionează să deschidă mai multe astfel de centre.

Google colaborează cu grupul One Medical şi cu agenţiile de sănătate publică din SUA pentru a pune în aplicare iniţiativa.

Sundar Pichai a anunţat, de asemenea, că Google va acorda subvenţii de 100 de milioane de dolari pentru campanii publicitare către Fundaţia Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi diverse organizaţii mondiale, precum şi 50 de milioane de dolari pentru a ajuta agenţiile de sănătate publică să educe comunităţile defavorizate cu privire la imunizare.

Totodată, gigantul online Amazon i-a oferit săptămâna trecută ajutorul preşedintelui american Joe Biden pentru a-şi atinge obiectivul de a vaccina 100 de milioane de americani în primele 100 de zile ale mandatului său.

 

Cele mai citite

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă