15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalGrecia: A început transferul de migranți din insula Lesbos

Grecia: A început transferul de migranți din insula Lesbos

Primele 640 de persoane au plecat la bordul unui feribot către portul Salonic, de unde vor fi transportate la tabăra Nea Kavala, aflată la aproximativ 60 km nord de oraş.

În jurul prânzului, o a doua navă va pleca din Lesbos cu aceeaşi destinaţie.

Toate persoanele transferate fac parte din grupuri vulnerabile – femei, copii, bolnavi, vârstnici – sau sunt solicitanţi de azil, a căror cerere a fost acceptată pentru procesare.

Obiectivul măsurii este de a îmbunătăţi situaţia din tabăra Moria, unde trăiesc în prezent aproape 11.000 de persoane, într-un spaţiu conceput pentru circa 3.000.

Cu toate acestea, doar la finalul săptămânii au sosit în Lesbos alte 300 de persoane iar dimineaţa aceasta aproape o sută.

Creşterea sosirilor în ultimele luni a determinat guvernul elen să accelereze implementarea unui plan controversat care vizează pe de o parte îmbunătăţirea situaţiei din taberele de refugiaţi, iar pe de alta o mărire a numărului de expulzări, mai arată EFE.

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă