Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto:  The Conservative Papers

Foto: The Conservative Papers

Grecia cere intervenţia României pentru eliberarea a doi militari greci reţinuţi în Turcia

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, s-a întâlnit, vineri, cu ministrul apărării din Republica Elenă, Panos Kammenos, aflat în vizită în România.

Mihai Diac 0 comentarii

În acest context, ministrul Kammenos a solicitat sprijinul României pentru eliberarea a doi militari greci arestaţi în Turcia.

„Avem în prezent un diferend cu Turcia, unde avem închişi doi cetăţeni greci, un ofiţer şi un subofiţer, şi solicităm pe această cale sprijinul României pentru a interveni pe lângă autorităţile turce pentru eliberarea lor”, a precizat ministrul Kammenos.

Cei doi militari greci au fost arestaţi acum o săptămână după ce au trecut graniţa în nord-vestul Turciei dar au negat acuzaţiile de spionaj, a anunţat agenţia de presă particulară Dogan, citată de DPA.

‘Nu suntem spioni, nu am trecut graniţa intenţionat. S-a întâmplat să trecem graniţa din cauza vremii nefavorabile’, a declarat locotenent Aggelos Mitretodis care a fost audiat de un tribunal turc.

Mitretodis a fost arestat vineri împreună cu sergentul Dimitros Kouklatzis.

Soldatul a afirmat că el şi comandantul lui s-au luat după urmele din zăpadă despre care ei cred că ar fi fost făcute de migranţi care au trecut graniţa ilegal. Fotografiile găsite în telefoanele lor erau destinate superiorilor lor, au declarat cei doi tribunalului din provincia Edirne (nord-vestul Turciei).

Mărturia soldaţilor a corespuns declaraţiilor făcute de armata greacă, care a indicat, de asemenea, condiţiile meteo nefavorabile, respectiv zăpadă şi ceaţă densă în regiune.

Comentarii

loading...